Over Zjkln

Selfie
Zjkln in volle wapenrusting

 

 

Mijn beelden komen doorgaans voort uit een verwondering of een vraag en weerspiegelen samen mijn kijk op de wereld. Omgeving, materiaal en concepten spelen allemaal een eigen rol in de totstand­koming. Wat materiaal betreft ligt mijn eerste liefde bij steen en hout, maar ik gebruik ook andere materialen als ik daarmee beter mijn gedachten vorm kan geven.

Mijn technische vaardigheden blijf ik voortdurend ontwikkelen, afhankelijk van wat ik onder handen heb.  Mijn stijl varieert van gestileerd-figuratief tot abstract. In afmeting varieert mijn werk van iets dat past in de palm van je hand tot landschappelijke installaties die zich kunnen uitstrekken over tientallen of zelfs honderden meters.

Om inspiratie zit ik nooit verlegen, ideeën komen sneller in me op dan ik ze ooit zal kunnen uitvoeren.

Mijn werkwijze is een combinatie van intuïtief en rationeel, dat wil zeggen met een vooropgezet plan, en mijn stijl is stilerend. Stilering is voor mij een manier om de kern te vinden van wat ik wil tonen. Hoewel ik regelmatig andere materialen gebruik, ligt mijn hart bij steen en natuurhout. In steen werk ik graag met transparante soorten als albast, marmer en seleniet.

Mijlpalen:

  • 2013 - "De 4de dimensie", geïnspireerd op de rivier de Berkel, wordt bekroond met de eerste prijs in de wedstrijd "Waterkunst" in Lochem.
  • 2014 - In de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde wordt het beeld van koning Willem Alexander onthuld dat ik in opdracht van gemeente De Wolden heb gemaakt.
  • 2016 - Bij de Drents-provinciale tentoonstelling "Landschap in mijn hoofd" worden mijn werken IJsel en Zonsopkomst in de anonieme beoordeling door een vakjury beide in de toptien geplaatst.
  • 2016 - Tijdens de masterclass-expositie van "Landschap in mijn hoofd" kennen de bezoekers mij de Publieksprijs toe.

Reacties van bezoekers aan mijn atelier en site:

  • “In uw werk zie ik ambachtelijk vakmanschap, functionele creativiteit en wijsheid.”
  • "U hebt mij door uw ogen laten kijken."
  • “Uw komst is een aanwinst voor onze omgeving.”
  • "Wat een adembenemend mooie kunstwerken en dito website! Ik ben er eens goed voor gaan zitten en heb me vol overgave laten overdonderen. Jouw vakmanschap is meesterschap hoor!"

Lidmaatschappen: